Bielsko-Biała E-edukacja Cieszyn Żywiec

Konkurs Młodych Kucharzy

Po raz dziesiąty odbył się Beskidzki Konkurs Młodych Kucharzy. Adepci sztuki kulinarnej z gastronomicznych szkół średnich województwa śląskiego, rywalizowali w Zespole Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Cieszynie.

Wiodącym tematem jubileuszowego konkursu były potrawy z mielonego mięsa. Dania przygotowane przez młodych kucharzy oceniało profesjonalne jury. Wygrała Anna Elsner (Zespół Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim). Drugiem miejsce zajęła Kinga Klimowska (Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Wiśle). Trzecia była Karolina Bogocz (Zespół Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim), jednocześnie zdobywczyni nagrody VIP.

Za najlepszą aranżację potraw na półmisku jurorzy wyróżnili Marka Czepczora (Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Cieszynie), zaś nagroda „za najlepszy smak potraw” powędrowała do Janusza Jaszczurowskiego (Zespół Szkół Ogólnokształcących i Technicznych w Milówce).

Zdjęcia: Krzysztof Marciniuk

Fot. Krzysztof Marciniuk
navigate_before
navigate_next

 

google_news