Porady i inspiracje Bielsko-Biała Cieszyn Czechowice-Dziedzice Żywiec Sucha Beskidzka Wadowice Oświęcim

Czym są wilki do mięsa?

Kuchnia jest miejscem, w którym część z nas spędza dużą część swojego czasu. W codziennym gotowaniu najczęściej pomagają nam akcesoria kuchenne. Wśród nich znajduje się wilk do mięsa.

Czym jest wilk do mięsa?

W jaki miejscu można znaleźć wilk do mięsa? To podstawa zaplecza gastronomicznego. Dzięki temu kucharze mają możliwość, aby przygotować mięso mielone. Wśród fanów mięsa można znaleźć koneserów mięsa mielonego, który według nich są świeże i mają głęboki smak. Dzięki nowoczesnej konstrukcji istnieje gwarancja minimalnych ubytków wagowych oraz szybkością i łatwością czyszczenia.

To świetne rozwiązanie dla:

  • restauracji,
  • firm cateringowych,
  • obiektów gastronomicznych,
  • sklepach mięsnych.

Tak naprawdę jest to zależne od tego, gdzie popularne jest mięso. Co ważne wilki do mięsa wykonane są ze stali nierdzewnej, dzięki temu jest odporne na uszkodzenia mechaniczne, jak również wilgoć. Zawiera system separatorów, który zamienił kłopotliwe grzebienie, nieodporne na uszkodzenia. Dzięki szerokiej gamie produktów każdy powinien znaleźć coś dla siebie.

Charakterystyka wilków do mięsa

Jak wspominaliśmy powyżej wilk do mięsa jest sprzętem niezbędnym praktycznie w każdej restauracji. Profesjonalne wilki do mięsa przemysłowe doskonale sprawdzą się nie tylko w restauracjach, supermarketach, sklepach wielkopowierzchniowych, sklepikach oraz zakładach zbiorowego żywienia. Dzięki szerokiemu asortymentowi oraz atrakcyjnym cenom produkty są doskonałym wyborem. Szeroka gama produktów znajduje się na stronie GASTROPRODUKT. Wilk gastronomiczny posiada kilka specyficznych cech.

Typowy wilk gastronomiczny posiada kilka cech charakterystycznych. Pierwszą z nich jest materiał wykonania. Najczęściej jest to wysokiej jakości stal nierdzewna albo aluminium wysokiej jakości. Niezwykle ważną kwestią jest bezpieczeństwo produkcji. Wilki muszą być one zgodne z najnowszymi procedurami.

Jaki jest bowiem sens kupna wilka do mielenia mięsa? To niezwykle przydatne rozwiązanie. Pierwszą korzyścią jest skrócenie czasu przygotowywanych posiłków. Mięso jest bowiem mielone w tempie ekspresowym. Robienie tego ręcznie do strasznie czasochłonne, jak również wyczerpujący fizycznie. Maszyna powinna znajdować się w każdej większej objętościowo restauracji, czy stołówki w szkole. Istnieje wiele mocy modeli. Posiadają one moc przerobową 120 kg mięsa na godzinę, aż po 250 kg/H, a nawet 310 kg/H.

Słyszeliście kiedyś o takim akcesorium? W firmie gastroprodukt prócz zakupów posiadają one dział handlowy, dział pralnictwa oraz dział związany z obsługą obowiązującego języka.

google_news