Restaurant Week to największe i najpopularniejsze wydarzenie kulinarne w Polsce. To festiwalowe zrzeszenie najlepszych autorskich restauracji. Odbywa się w 100% w duchu #SzanujJedzenie i zero-waste. Dzięki inteligentnemu systemowi wcześniejszych rezerwacji z wyborem menu w czasie Festiwalu nie marnuje się ani trochę żywności.
Restaurant Week to niepowtarzalna okazja na poznanie najlepszych restauracji w ich festiwalowym, popisowym wydaniu, a to wszystko w znakomitej cenie 69 zł za osobę!
Restaurant Week rozpocznie się już jutro i potrwa do 30 kwietnia. W Bielsku-Białej można skosztować pyszności przygotowanych między innymi przez MONO Patisserie & Bistro, a w Brennej o kubki smakowe zadba Kotarz.
W każdej z nich do wyboru są dwa menu.
MONO Patisserie & Bistro (rezerwacje TUTAJ)
Menu A
- Przystawka: Sajgonki z chrupiącymi warzywami marynowanymi w świeżym czosnku, imbirze i mirinie z dodatkiem słodko-ostrego sosu śliwkowego i ostrego sosu sriracha
- Danie główne: Seitan generała Tso, ryż jaśminowy aromatyzowany trawą cytrynową, azjatycka sałatka z orzechami ziemnymi
- Deser: Jabłka smażone z sokiem yuzu i imbirem, zamknięte w waniliowym chantilly z wegańskiej śmietanki i francuskiej czekolady kokosowej, podane na spodzie z chrupiącego
Menu B
Kotarz (rezerwacje TUTAJ)
Menu A
- Przystawka: Krem z batatów z salsą kukurydzianą i pianką kokosową.
- Danie główne: Własnoręcznie lepione pierogi z soczewicą i grzybkami shimei
- Deser: Malinowa prażynka w czekoladzie z purée ananasowo – bezowym