Smacznie, zdrowo i stylowo Cieszyn Na czasie

„Król cieszyńskich wypieków” bohaterem konkursu, pokazu i warsztatów

Strudel – fot. mat. pras.

Zamek Cieszyn zaprasza do udziału w Konkursie Pieczenia Strudla im. Kingi Iwanek-Riess. Towarzyszyć mu będą pokaz pieczenia strudla w wykonaniu rodziny Riess, warsztaty strudlowe oraz koncert kapeli Torka.

Wydarzenie, którego bohaterem będzie jeden z najbardziej rozpoznawalnych cieszyńskich wypieków, odbędzie się w niedzielę, 21 września, w Transgranicznym Centrum Informacji Turystycznej w Cieszynie.

Strudel, wywodzący się z kuchni austriackiej, stanie się głównym tematem konkursu, warsztatów i pokazu kulinarnego. Chęć udziału w konkursie należy przesyłać do piątku, 19 września – mailowo ([email protected] lub telefonicznie (+48 537 230 993). Konkursowe wypieki można dostarczać do Transgranicznego Centrum Informacji Turystycznej w sobotę, 20 września, w godz. 10:00–19:00, lub w niedzielę, 21 września, w godz. 10:00–12:00. Ogłoszenie wyników nastąpi tego samego dnia o godz. 16:00. Warsztaty strudlowe odbędą się w godz. 12:00-14:00 (zapisy: [email protected], tel. +48 537 230 993), a pokaz pieczenia strudla rodziny Riess i koncert kapeli Torka w godz. 15:00–16:00

Udział we wszystkich wydarzeniach jest bezpłatny. Regulamin konkursu dostępny jest na stronie www.zamekcieszyn.pl. Serdecznie zapraszamy do udziału w tym wyjątkowym wydarzeniu kulinarno-kulturalnym, którego bohaterem będzie tradycyjny strudel, a więc „król cieszyńskich wypieków”.

google_news