W Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Wiśle odbyła się VIII Edycja Konkursu Kulinarnego „Gotuj z pasją”.
Celem konkursu była integracja uczniów, nauczycieli oraz środowiska branżowego, promocja potraw kuchni polskiej, jak i produktów regionalnych, wymiana doświadczeń i propagowanie różnorodności potraw z podrobów, kiszonek i owoców z polskich sadów. Do konkursu zgłosiły się następujące szkoły: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych z Żelechowa, Zespół Szkół Ekonomicznych z Wodzisławia Śląskiego, Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych z Bielska Białej, Zespół Szkół Przyrodniczo Technicznych z Międzyświecia, Zespół Szkół Ekonomicznych z Dąbrowy Górniczej, Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych z Cieszyna oraz Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Wiśle.
Po ocenie przygotowanych potraw pierwsze miejsce i puchar burmistrza miasta Wisła zdobyła Klaudia Kiełkowska z Zespołu Szkół Ekonomicznych z Wodzisławia Śląskiego. Drugie miejsce zajął Kacper Luleczko z Zespołu Szkół Ekonomicznych z Wodzisławia Śląskiego, natomiast trzecie miejsce przypadło w udziale Kindze Klimowskiej z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Wiśle. Wyróżnienie otrzymał Michał Nazarkiewicz z Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych z Bielska-Białej, a puchar publiczności trafił do Szymona Witka z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych z Żelechowa.