W Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Wiśle odbyła się VII edycja Międzyszkolnego Konkursu Kulinarnego „Gotuj z pasją”.
Tematem przewodnim tegorocznej edycji konkursu były sery, na bazie których uczestnicy musieli sporządzić danie główne lub zakąskę. Do udziału w konkursie zgłosiło się jedenaście szkół: Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie, Zespół Szkół im. J. Tuwima w Bielsku Białej, Bielska Szkoła Rzemiosł, Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Bielsku Białej, Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Cieszynie, Zespół Szkół nr 3 im. ks. prof. Józefa Tischnera w Wadowicach, Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Żywcu, Zespół Szkół nr 2 w Jastrzębiu Zdroju, Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Wiśle, Zespół Szkół Przyrodniczo-Technicznych w Międzyświeciu oraz Powiatowy Zespół Szkół nr 2 im. K. Miarki w Pszczynie. Uczniowie walczyli nie tylko o miejsca na podium i nagrody oraz puchary ufundowane przez Stowarzyszenie Małopolskich Szefów Kuchni i Cukierników, ale też o nagrodę specjalną jaką był Puchar Burmistrza Miasta Wisła
Oto lista laureatów: 1. miejsce – Iwona Rajwa i Anna Wieczorek z Zespołu Szkół nr 2 w Jastrzębiu Zdroju, których opiekunem była Ewa Goraus, 2. miejsce – Kamila Górowska i Daniel Pająk z Zespołu Szkół nr 3 im. ks. prof. Józefa Tischnera w Wadowicach, których opiekunem była Jadwiga Krawczyk, 3. miejsce – Dawid Cieślar i Sebastian Nogowczyk z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Wiśle, których opiekunem była Iwona Gomola. Puchar Burmistrza Miasta Wisły oraz 1. miejsce Jury VIP otrzymali Rafaela Śliwka i Błażej Burawa z Zespołu Szkół Przyrodniczo-Technicznych w Międzyświeciu, których opiekunem była Dorota Szymańska.