Jurorzy konkursu gastronomicznego przeprowadzonego na łowisku wędkarskim w Podolszu podczas tegorocznych Wielkich Żniw Karpiowych nie ukrywali ukontentowania. Przygotowane przez kucharzy ze szkół gastronomicznych karpie były godne królewskiego stołu.
Do rywalizacji stanęły drużyny reprezentujące Powiatowy Zespół nr 4 Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Oświęcimiu, Wielozawodowy Zespół Szkół w Zatorze, Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie, Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie oraz Zespół Szkół Centrum Kształcenia Ustawicznego im. św. Jana Pawła II w Radoczy.
Najwyższą ocenę jurorów otrzymało danie „grillowane steki z karpia w towarzystwie warzyw i sosu” serwowane przez uczennice klasy III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych Aleksandrę Kantorską i Kingę Zając.
Zdaniem organizatorów oraz jury, tegoroczne mistrzostwa były na bardzo wysokim poziomie, a rywalizacja wyjątkowo wyrównana.
W tej imprezie nie było udziału Stowarzyszenia Doliny Karpia z Zatora? Nie ma na treści dyplomów?