W Żychlinie odbył się finał drugiej edycji ogólnopolskiego konkursu artystycznego dekorowania pierników dekor-PIERNiK-art dla uczniów szkół gastronomicznych. Wyróżnienie podczas kulinarnej rywalizacji zdobył uczeń z Wisły, Mikołaj Bebek.
Organizatorem konkursu był Zespół Szkół Ekonomiczno – Usługowych w Żychlinie. Temat tegorocznej edycji konkursu brzmiał “Kolorowe święta Bożego Narodzenia”. Mikołaj Bebek – uczeń klasy 4 Technikum w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich im.Wł.Reymonta w Wiśle otrzymał wyróżnienie za swoje przepiękne prace: choinkę oraz anioły. Kapituła konkursu, czyli profesjonalni cukiernicy i utytułowani dekoratorzy tortów, doceniła kunsztowne zdobienia i niebywałą estetykę prac wykonanych metodą haftu krzyżykowego. Laureata do konkursu przygotowała i do końca wspierała Dorota Mendrek, nauczycielka przedmiotów zawodowych w ZSGH.