Profesjonalnie, przyjemnie i wesoło – tak można podsumować kulinarne warsztaty z mistrzami organizowane przez ustrońską Akademię Esprit. Spotkania z profesjonalnymi kucharzami były elementem przygotowującym młodych miłośników gotowania do finału konkursu „EspritChef Junior”.
Dzieci zdobyły wiele nowych doświadczeń, poznały oryginalne przepisy i oswoiły się z różnymi produktami. Pod okiem fachowców przygotowywały potrawy z krewetkami, rybami czy drobiem. Jurorzy natomiast mieli okazję lepiej poznać uczestników konkursu, dostrzec ich talenty i przyjrzeć się ich pracy w kuchni. Cel był jednej – wytypować finałową piątkę, która zmierzy się w ostatecznym pojedynku na smaki. W grupie szczęśliwców znaleźli się: Zuzanna Kiecoń, Emilia Pilch, Kamil Sembol, Sara Śliwińska oraz Julia Wantulok. Na listę rezerwową została wpisana natomiast Amelia Koło.
O tym, jak młodzi ludzie poradzą sobie w wielkim finale, będzie można się przekonać 18 czerwca na ustrońskim rynku. Z pewnością będzie to nie tylko ciekawa rozgrywka, ale i pyszna zabawa! Początek imprezy o 13.00.