E-edukacja Żywiec

Było ciekawie i smacznie w Żywcu Moszczanicy

Smakołyki, znakomite pokazy gastronomiczne i nie tylko. To wszystko można było zobaczyć w Zespole Szkół Agrotechnicznych i Ogólnokształcących w Żywcu Moszczanicy.

Jak co roku w placówce odbył się Dzień Hotelarza, Turysty i Gastronoma. Odbyły się sesje panelowe, gdzie wystąpili między innymi: reprezentanci Śląskiej Izby Turystyki i PTTK. Był także konkurs turystyczno-geograficzny, a w swoim pokazie barmańskim zaprezentował się Michał Urbański, który na swoim koncie ma między innymi czterokrotny tytuł mistrza Polski Calvados Cup. Oczywiście nie zabrakło i pysznego poczęstunku przygotowanego przez uczniów. – W ten sposób chcemy nie tylko aktywnie włączyć naszych uczniów w jakieś wydarzenie, ale przede wszystkim zaprezentować szkołę na zewnątrz. A naprawdę mamy się czym pochwalić – mówi dyrektor szkoły Czesław Malinka.

google_news