Wydarzenia Cieszyn

Na cieszyńskim Rynku unosił się aromat świątecznych potraw. Trwa Jarmark św. Mikołaja | ZDJĘCIA

W niedzielne popołudnie na płycie cieszyńskiego Rynku odbyły się warsztaty kulinarne, które poprowadził Michał Bałazy – kucharz, dziennikarz kulinarno-podróżniczy, inicjator i wykładowca Małej Akademii Zdrowego Smaku, który gotował m. in. dla Królowej Brytyjskiej Elżbiety II, Prezydenta Polski Bronisława Komorowskiego oraz  Księcia Bahrajnu Nassera Bin Hamad Al Khalifa. Wspólnie z mieszkańcami miasta przygotował smaczną, rozgrzewającą zupę. Na scenie świątecznego jarmarku wystąpiły Mażoretki Cieszyńskie Gwiazdeczki oraz dzieci ze Szkoły Podstawowej nr 5 w Cieszynie.

fot. Małgorzata Krawczyk

 

 

google_news
1 Komentarz
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Rafał
Rafał
4 miesięcy temu

To nie będą prawdziwe Boże Narodzenie: Zbliża się trzecie co do ważności Uroczyste Święto Narodzin Jezusa Chrystusa przez niby Chrześcijan uważane za Boże Narodzenie, nazwa dobra tylko że Jezus Chrystus jest drugą osobą Trójnajwyższego Boga i jest Synem Jahwe i tak samo jak Ojciec i Duch Najświętszy lub Święty lub Najczcigodniejszy jest Najwyższym Bogiem i Panem Największego Majestatu. Ale trzeba ważną rzecz ogłosić że to z woli Bogów i Bogiń przyszedł na świat Syn Jahwe które jest też jego Słowem. Celebracja jest z Bogami i Boginiami z Wigilią w nocy też z Bogami dlatego że Bogowie istnieją, jest też ze… Czytaj więcej »