Wydarzenia Bielsko-Biała

Słodka rywalizacja z okazji 70. rocznicy połączenia Bielska i Białej – ZDJĘCIA

fot. Paweł Sowa / Wydział Prasowy UMBB

Uczeń bielskiego Gastronoma Tomasz Krawczyk, a właściwie jego ciastko na bazie biszkopta, z flagą miasta oraz elementem bielsko-bialskiego herbu, będzie konkurować z 23 propozycjami przygotowanymi przez firmy cukiernicze z całego miasta na konkurs wypieków promujących Bielsko-Białą.

10 maja poznaliśmy finalistę konkursu cukierniczego pt. Słodkie połączenie zorganizowanego przez Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych z okazji 70. rocznicy połączenia Bielska i Białej. Zadaniem młodzieży Gastronoma było przygotowanie ciastka promującego nasze podwójne miasto. I miejsce w szkolnym konkursie zajął Tomasz Krawczyk, II miejsce Sylwia Masny, III miejsce Kamila Olek, wyróżnienia otrzymali Dawid Heinrich oraz Klaudia Kluka.

– Powoli, mam nadzieję, wracamy do normalności. Tym razem na słodko i z elementami charakteryzującymi nasze miasto. Za nami kolejny etap wyłaniania ciastka, które będzie symbolem połączenia Bielska i Białej. Dzisiaj próbowaliśmy 20 propozycji młodzieży ze szkoły gastronomicznej. Poziom był niezwykle wysoki i słodki – ocenił prezydent Bielska-Białej Jarosław Klimaszewski.

Ciastko Tomasza Krawczyka w finale, który odbędzie się 18 maja w centrum konferencyjnym hotelu Dębowiec, będzie się mierzyć z wypiekami 23 przedsiębiorstw cukierniczych działających na terenie miasta.

fot. Paweł Sowa / Wydział Prasowy UMBB

google_news