Porady i inspiracje

Sprawne gotowanie potraw w lokalach gastronomicznych.

Lokale gastronomiczne to placówki, które przygotowują posiłki dla wielu osób. Wynika, więc z tego, że wykorzystują one większe naczynia najczęściej niemieszczące się na kuchniach gastronomicznych. Jeżeli tak się dzieje, to wówczas zaczynają one pracować na taboretach elektrycznych. Przybliżymy Wam w tym materiale te maszyny.

Użycie większych garnków w lokalach gastronomicznych.

Osoby, które na co dzień nie są związane z branżą gastronomiczną, nawet nie wiedzą, jak dużym problemem może okazać się przygotowanie posiłków dla większej liczby gości. Wówczas musimy używać o wiele większych naczyń, a te na standardowych kuchniach po prostu się nie mieszczą. W tym momencie właśnie do gry wchodzi taboret elektryczny. Wyposażony jest on w znaczącej wielkości ruszty, na których spokojnie zmieszczą się duże garnki oraz patelnie. Oprócz tego wokół niego znajduje się dużo miejsca, dlatego możemy swobodnie przygotowywać posiłki. Z tego właśnie względu dość często możemy go spotkać na wyposażeniu lokali gastronomicznych.

Jak dużo przyborów zmieścimy na taboretach elektrycznych?

Naszym zdaniem powinniśmy także pochylić się nad ilością pól grzewczych, które dostępne są w taboretach elektrycznych. Wynika to z faktu, że jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że występuje ich 5 lub 6, ponieważ tak jest w kuchniach gastronomicznych. Tutaj ta ilość jest znacząco zredukowana i wynosi 1 lub 2. Spowodowane jest to przede wszystkim tym, że producenci chcą mieć pewność, że duże naczynia, które posiadamy w swoje kuchni, zmieszczą się na te urządzenia. Dlatego ilość palników została ograniczona. Jednak gdyby ich było za mało, nic nie stoi na przeszkodzie, aby kupić większą ilość urządzeń i postawić je obok siebie.

Istotne parametry taboretów elektrycznych.

Taboretów elektrycznych na rynku odnajdą Państwo bardzo dużo modeli. Niestety nie ułatwia Wam to wyboru, a dodatkowo możecie jeszcze się w tym wszystkim pogubić. Dlatego naszym zdaniem powinniście zwrócić szczególną uwagę na następujące parametry:

  • Wymiary urządzenia – długość, szerokość i wysokość to liczby, które zawsze powinniście zbadać. To od nich przecież zależy, jak dużą powierzchnię będziecie musieli posiadać.
  • Moc urządzenia – wpływa ona na to, jak szybko będą przygotowywane posiłki.
  • Źródło zasilania – nie bez znaczenia jest napięcie, na jakie dostosowane jest wybrane rozwiązanie. Występują wersje 230 V lub 400 V.
  • Nośność – każdy producent podaje, ile mogą maksymalnie ważyć naczynia umieszczane na taborecie.
  • Wielkość naczyń – wytwórcy ograniczają także maksymalna rozmiary wykorzystywanych przedmiotów.

Kupowanie taboretów elektrycznych.

Dzisiaj każdy sobie ceni czas. Zresztą jak mówi staropolskie przysłowie: „Czas to pieniądz!”. Z tego właśnie względu polecamy Państwu zakup taboretu elektrycznego przez sklep internetowy. Paroma kliknięciami zamówicie wybrany przez Was model i dostaniecie go pod same drzwi. W przypadku, gdy zdecydujecie się na tę formę zapraszamy pod adres: https://www.wyposazenie-sklepowe.pl. Miejsce to charakteryzuje się bogatą ofertą oraz atrakcyjnymi cenami. Możecie także liczyć na fachową pomoc w przypadku jakichkolwiek problemów. My już dziękujemy za uwagę i do następnego razu.

google_news