Dobrze zaprezentowali się w Krakowie podczas XVIII Małopolskiego Konkursu Szkół Gastronomicznych uczniowie Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich z Wisły.
W kategorii barmańskiej zawodnicy mieli przygotować soft drinka do 90 ml z 5 składników w ciągu 5 minut oraz ozdobę. Jury techniczne oceniało prawidłowość przygotowania drinka w określonym czasie, a jury degustacyjne przyznawało punkty za wygląd, zapach i smak. Reprezentantka ZSGH Kornelia Lapczyk z klasy III Ha w tej kategorii zajęła 5. miejsce i otrzymała wyróżnienie.
Z kolei w kategorii kucharskiej zawodnicy w ciągu 120 minut musieli sporządzić 10 porcji zakąski zimnej z dowolnych składników, których kompozycja miała przenieść jury w „podróż przez smaki”. Reprezentant Wisły Karol Procner z klasy IV TG, przygotował zakąskę „Podróż w Beskidy”, na którą składały się sos z borówki brusznicy, sos szalotkowo-cebulowy, żel dyniowy, mus z foie gras oraz babeczka ptysiowa. Uczeń ZSGH zajął 4. miejsce i otrzymał wyróżnienie.