E-edukacja Cieszyn

Ustroń: Testowali młodych kucharzy

Za nami pierwszy etap kulinarnych zmagań organizowanych przez ustrońską Akademię Esprit. Uczestnicy konkursu „EspritChef Junior” zmierzyli się z kilkunastoma zadaniami sprawdzającymi ich wiedzę z gastronomii.

Pytania dotyczyły m.in. znajomości przygotowywania potraw, rozróżniania przypraw, podstawowej wiedzy o produktach takich jak, przykładowo, wołowina, ryby, warzywa czy owoce. Zadania wcale nie były łatwe i młodzi ludzie musieli się nieźle nagłówkować, by udzielić poprawnych odpowiedzi. Ankieta dawała ponadto małym kucharzom możliwość zaprezentowania swoich kulinarnych pasji, wykazania się pomysłowością i fantazją.

O tym, jak młodzi adepci sztuki kulinarnej poradzili sobie z zadaniami, będzie wiadomo już niedługo. 13 maja wszyscy wystartują w drugim, półfinałowym, etapie konkursu, który odbędzie się w siedzibie firmy RM Gastro w Ustroniu.

 

google_news