Wydarzenia Bielsko-Biała Cieszyn Czechowice-Dziedzice Żywiec Sucha Beskidzka Wadowice Oświęcim

Witamina E – źródło młodości w kapsułce

Potrafi skutecznie powstrzymać proces szybkiego starzenia się skóry. Stanowi tarczę ochronną dla urody. Jest jednym z najsilniejszych przeciwutleniaczy osłaniających komórki ludzkie. Witamina E w postaci wygodnej w użyciu pigułki typu suplement diety od Swanson, czy też dostarczana wraz z wysokiej jakości produktami spożywczymi, to nie tylko źródło trwałej młodości, ale i gwarancja wzorowej kondycji zdrowotnej i świetnej odporności. Do czego konkretnie się przydaje oraz na czym dokładnie polega jej działanie?

Najważniejsze funkcje

Witamina E przede wszystkim ma za zadanie zabijać szkodliwe dla człowieka wolne rodniki i faktycznie z tym wyzwaniem radzi sobie ona jak żaden inny składnik organizmu. Regularnie dostarczana redukuje zagrożenie związane z utlenianiem się komórek, przez co zachowywana jest ich młodość oraz właściwy rozwój. Co więcej, nie dopuszcza ona do słabnięcia ścian naczyń krwionośnych, stymulując produkcję czerwonych krwinek. Odpowiada za należyty transport nie tylko tlenu, lecz również odżywczych ingredientów, w tym szeregu innych witamin i cennych dla zdrowia minerałów. Atestowana kapsułka oznakowana symbolem „E” daje sposobność poprawienia ruchliwości mięśni oraz normuje prawidłową krzepliwość krwi. W końcu jest to nieodzowny dodatek do codziennego jadłospisu u przyszłych matek, bowiem gwarantuje pomyślny przebieg ciąży. U panów z kolei wspomaga produkcję nasienia.

Oddziaływanie na organizm

Poza wszystkimi wyżej wymienionymi funkcjami, witamina E – czy to w pokarmie, czy w suplemencie typu Swanson, zdaniem naukowców potrafi oddalić ryzyko zachorowalności na nowotwory. W szczególności hamuje raka prostaty i wątroby. Co więcej, testy medyczne wykazały jednoznacznie, że uzupełnianie diety opisywanym ingredientem umożliwia przyspieszenie działania terapii nowotworowej. Ponadto, zaledwie jedna kapsułka dziennie jest kluczowa do walki z cukrzycą, chorobami serca oraz zakrzepami. Stabilizuje poziom cukru we krwi, polepsza efektywność insuliny, zapobiega zawałom. Doskonale wpływa na wzrok.

Podstawowe źródła

Witaminę E warto przyjmować w formie suplementu diety takiego jak przykładowo preparaty wspomnianej już marki Swanson, bowiem rekomendowani producenci tego typu „wspomagaczy” kondycji zdrowotnej proponują konsumentom wyłącznie wyselekcjonowane, solidnej jakości i certyfikowane specyfiki kompletnie niegroźne dla zdrowia, zaś bardzo wygodne w zażywaniu. Dla tych, którzy za suplementacją tabletkową nie przepadają, rozwiązaniem jest zmiana diety. Warto wprowadzić do stałego jadłospisu więcej natki pietruszki, margarynę, migdały, nasiona słonecznika, szpinak, orzechy włoskie i laskowe, pestki dyni i paprykę.

google_news