Wydarzenia Bielsko-Biała Cieszyn Czechowice-Dziedzice Żywiec Sucha Beskidzka Wadowice Oświęcim

Restaurant Week w Bielsku-Białej. To niepowtarzalna okazja na poznanie najlepszych restauracji

Fot. Restauracja BOSCO

Restaurant Week to największe i najpopularniejsze wydarzenie kulinarne w Polsce. Zrzesza najlepszą selekcję najbardziej autorskich restauracji. Odbywa się w 100% w duchu #RespectFood i zero-waste. Dzięki inteligentnemu systemowi wcześniejszych rezerwacji z wyborem menu w czasie Festiwalu nie marnuje się ani trochę żywności.

Restaurant Week to niepowtarzalna okazja na poznanie najlepszych restauracji w ich festiwalowym, popisowym wydaniu, a to wszystko w znakomitej cenie 59 zł za osobę!

Restaurant Week rozpoczął się dziś i potrwa do 27 czerwca. W Bielsku-Białej można skosztować pyszności przygotowanych między innymi przez MONO Patisserie & Restaurant oraz Restauracji BOSCO.

W każdej z nich do wyboru są dwa menu.

MONO Patisserie & Restaurant

Menu A
  • Przystawka:
    Krem z pieczonych białych szparagów z zielonym olejem, migdałami i żelem z trawy cytrynowej
  • Danie główne:
    Kopytka ziemniaczane z żelowanym i suszonym żółtkiem, serem dojrzewającym, ziołowym pesto i młodą, grilowaną cebulką
  • Deser:
    Sernik z wanilią, białą czekoladą, rabarbarem i cygaretkami

Menu B
  • Przystawka:
    Marynowane plastry łososia z burakiem, chrzanowym majonezem, kompresowanym ogórkiem, krakersami i ziołami
  • Danie główne:
    Otwarte raviolo z polikiem wołowym, konfiturą z suszonej śliwki, chrzanem, kwaśnym jabłkiem i marynowaną czerwoną cebulą
  • Deser:
    Sernik z wanilią, białą czekoladą rabarbarem i cygaretkami

Rezerwacji w MONO można dokonywać TUTAJ.

Restauracja BOSCO

Menu A
  • Przystawka:
    Krem pomidorowy z malinami z grzanką ziołową, oliwą szałwiową i ryżem preparowanym
  • Danie główne:
    Wegańska ryba z selera w algach nori podana z risotto, malinami, brokułami i czarnuszką
  • Deser:
    Kakaowy krem sojowy z kaszą gryczaną, migdałami, płatkami owsianymi i wiśniami

Menu B
  • Przystawka:
    Krem z czerwonej cebuli z chrupiącym kozim serem, chutney z gruszki i tymiankiem
  • Danie główne:
    Polędwiczka wieprzowa podana z ziemniakami palonymi, purée z selera z białą czekoladą i popcornem z kaszy gryczanej
  • Deser:
    Kopuła z białej czekolady z musem truskawkowym, zamszem jadalnym i truskawkami

Rezerwacji w BOSCO można dokonywać TUTAJ.

KB_lody
Subskrybuj
Powiadom o
guest
3 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Hermenegilda
Hermenegilda
4 dni temu

Cieszymy się.

Hermenegilda
Hermenegilda
4 dni temu
Reply to  Hermenegilda

Ciesz się, podszywacz, w swoim imieniu.

Hermenegilda
Hermenegilda
5 dni temu

Nie jest to czasem artykuł sponsorowany? Która restauracja jest najlepsza?